Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Alisa Zlatarević: Ne znam gdje je Timur, Mersed je bio vidno pijan

alisa zlatarevic

Timur Jusić, koji se sumnjiči da je vozilom teško povrijedio Mersada Koštrebiča Mirsu (62), vlasnika poznatog sarajevskog kafića “London” na Ciglanama, i dalje nije dostupan sarajevskoj policiji.

Koštrebič je i dalje u komi, a ljekari UKCS-a čine sve što je u njihovoj moći da bi se oporavio.

Kobne noći kada se dogodilo sumnjivo Koštrebičevo povređivanje, s osumnjičenim Jusićem u vozilu se nalazila i Alisa Zlatarević, bivša misica i poznata manekenka iz Zenice. Incident se dogodio u Jukićevoj ulici, na prilazu Koštrebičevoj kući u sarajevskom naselju Koševsko Brdo oko 23.40 sati, piše Dnevni avaz.

– Nisam u bijegu, evo me u Sarajevu. Bila sam u vozilu tada s Timurom. Mi smo prijatelji. Dala sam izjavu u policiji kao svjedok. Ispričala sam im šta se sve dogodilo prije pet dana. Timur trenutno nije tu, ja ne znam gdje se nalazi, kada dođe, odmah će dati izjavu i policiji i vama. Za pregovore policije i Timurovog oca ne znam, a ne znam ni gdje se on trenutno nalazi. Nemam pojma ni je li on u Crnoj Gori – kazala nam je jučer manekenka.

Ona je nadalje navela da Jusić ranije nije imao problema s Koštrebičem.

mersed kostrebic

Mersed Koštrebič

– Nije ga ni poznavao. To je nesretan slučaj. U policiji ima tačno sve kako je bilo. Mersad je bio vidno pijan, teturao je… Psovao je, nije nam dao da idemo ispred njegove avlije, rekao je da će nas pobiti i zvao je nekakve ljude. Mi smo se tu zaustavili jer smo htjeli da vidimo neku kuću u susjedstvu koja je bila na prodaju – rekla je Zlatarević.

Istražitelji rade na otkrivanju motiva zbog kojeg je Jusić povrijedio Koštrebiča, a porodica osumnjičenog tvrdi da je Koštrebič povrijeđen nesretnim slučajem.

– Timurov otac i djevojka nisu u bijegu, kako su pojedini mediji objavili. Timur se nalazi u inostranstvu i za sada ne znamo kada će doći. Njegov otac ne pregovara s policijom o njegovoj predaji. Istina je da je došlo do nemilog događaja, koji je više bio nesretan slučaj, što će istraga i pokazati. Treba u obzir uzeti samo stavove istražnih organa, a ne izjave pojedinaca. Porodica Jusić se nada što bržem ozdravljenju oštećenoga. Također, između Timura i Koštrebiča nije bilo nikakvih neraščišćenih računa. Ovo je izjava porodice Jusić – kazao nam je član porodice Jusić čiji je identitet poznat redakciji.

timur jusic

Zimur Jusić

Podsjećamo da su dramatičnom događaju svjedočile i Mersadova supruga Amela, kao i njihove dvije kćerke. Amela je ranije kazala da se pred njihovom kućom parkirao veliki crni džip. Ona je u svojoj izjavi, također, navela da je njen suprug rekao mladiću u džipu da se pomjeri da bi se mogao parkirati, a momak mu je poručio: “Zaobiđi me.”

Koštrebičeva supruga je kazala da je na mjestu događaja bio i čovjek star oko 60 godina, koji je njenog supruga dozivao imenom i djelovao je kao da želi spriječiti raspravu.

Amela je ispričala da je taj mladić ušao u džip i djevojku gurnuo na suvozačevo mjesto, a on je sjeo za volan. Onda je Koštrebič stao na ulicu i rekao: “Stani da riješimo ovo”, a prema riječima Amele, mladić je stisnuo gas te ga je udario prednjim dijelom džipa.

Koštrebič je pao na leđa, a potom je udario glavom o beton, nakon čega ga je vozač pregazio. Amela je kazala da njen suprug nije nikome dugovao novac, mada je policija istraživala i tu mogućnost.

Prema kazivanju Koštrebičeve supruge Amele, njihova mlađa kćerka je tokom incidenta pala i povrijedila se, a starija je uletjela kroz prozor Jusićevog auta te ga je udarala telefonom dok je on vozio u rikverc. Ona se potom izvukla iz vozila i potrčala je za njim, ali je on pobjegao. Uspjela je sve fotografirati – auto, vozača i tablice. Ona je dodala da su taj mobitel predali policiji.