Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neymar pristao produžiti ugovor s Barcelonom na još tri godine

neymar

Brazilski nogometaš Barcelone Neymar pristao je produžiti ugovor s Barcelonom na dodatne tri godine. Vijest je u ponedjeljak navečer prenio španski izvor Cope, koji tvrdi da je dogovor zasada samo usmeni, a da će službeni ugovor biti potpisan na ljeto nakon završetka sezone.

Neymara se posljednjih mjeseci puno povezivalo s odlaskom iz Barcelone, između ostalog zbog problema sa španskim porezom, ali i zbog finansijskih problema s kojima je katalonski klub suoćen. Najviše su se spominjali Manchester United i PSG, a neki su išli toliko daleko da su vjerovali da bi čak mogao i u redove najmrskijeg rivala Real Madrida.

Ukoliko Neymar zaista ostaje i dobiva povećanje godišnjih primanja, Barcelona i dalje ostaje u financijskim problemima. Samo za Messija i Neymara Barcelona će izdvajati oko 140 miliona eura (80 + 60 miliona bruto). Neki su mišljenja, najviše oni u Madridu, da će to finansijski uništiti Barcelonu. Razmišljanje koje nije bez rezona.

Gdje je tu još Luis Suarez? Ivan Rakitić? Andres Iniesta? Arda Turan? A spominju se i neki dolasci poput Mesut Özila… Barcelona, iako je najbolja momčad na svijetu, nema šeika ili Rusa s milijardama eura koji kao od šale može pokrivati te svote novaca.

Neko od velikog trojca, vjeruju Španci, morat će otići. U suprotnom Barcelona će morati naći bogatog sponzora.

Neymar prema novom ugovoru i dalje neće biti najplaćeniji nogometaš kluba, već će i dalje biti ‘u sjeni’ Lionela Messija.