Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Neymar za 10 minuta uspio promašiti tri zicera protiv Bayerna

neymar (2)

PSG je u prvoj utakmici u Minhenu pobijedio 3:2, a od 27. do 37. minute revanša Neymar je čak tri puta propustio gol-šanse

Brazilac Neymar je u samo deset minuta prvog poluvremena revanša četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna propustio tri kolosalne prilike da riješi prolaz PSG-a u polufinale.

PSG je u prvoj utakmici u Minhenu pobijedio 3:2, a od 27. do 37. minute revanša Neymar je čak tri puta propustio gol-šanse.

Prvo ga je Mbappe savršeno poslužio, a Neymar je ostao sam pred Manuelom Neuerom. No, s deset metara umjesto gola pogodio nogu istrčalog golmana Bayerna.

Neuer ili stativa ispriječila mu se u 34. minutu…

Zatim je u 37. minuti s lijeve strane na ivici kaznenog prostora lažnjakom poslao u prazno Kingsleya Comana i lijepo pucao desnicom, ali je pogodio prečku.

Samo minutu kasnije, u kontri ga je opet Mbappe poslužio tako da je ostao sam pred Neuerom. Neymar ga je sada savladao, ali je umjesto gola, prizemnim udarcem pogodio stativu.

A, seriju promašaja nastavio je i u drugom dijelu…

Na njegovu sreću, nipšta to na kraju nije koštalo Parižane. Iako su poraženi s 1:0 u revanšu, zahvaljujući onih 3:2 u Minhenu prošli su dalje.