Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

PSG i Chelsea idu dalje uprkos porazima, Bayern i Porto eliminisani

taremi (1)

Bayern iz Minhena imao je pedesetak i kusur minuta da u Parizu evenetalno zabije drugi gol i prođe dalje, ali nije uspio

Eric Maxim Choupo-Moting zabio je u 40. minutu uzvrata protiv PSG-a u Parizu, a Neymar promašivao nemoguće.

No, Parižani idu u polufinale Lige prvaka.

Bayern iz Minhena imao je pedesetak i kusur minuta da u Parizu evenetalno zabije drugi gol i prođe dalje, ali nije uspio. Choupo-Moting u dresu PSG svojevremeno odigrao 10 utakmica u zabio jedan gol. A, protiv PSG-a do sada je igrao dva puta i zabio dva gola. Radi se o igrači za kojeg od 2012. nikada nije plaćeno obeštećenje. Kao slobodan igrač redom je potpisivao za Mainz, Schalke, Stoke, PSG i Bayern. Prije tri godine Choupo-Moting je sa Stoke Cityjem ispao u niži rang takmičenja, a večeras se bori za polufinale Lige prvaka.

Pirovu pobjedu slavio je i Porto. Golčina Mehdija Taremija u 93. minutu nije bila dovoljna Portugalcima, koji su u prvom meču kod kuće poraženi od Chelseaja s 0:2.

Taremi je zabio fantastičan gol škaricama, jedan od najljepših (ako ne i najljepši) ove sezone u Ligi prvaka… Time je postao prvi Iranac koji je ikada postigao gol u jednoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Liga prvaka nastavalja se sutra s još dvije uzvratne utakmice četvrtfinala. Borussia Dortmund kod kuće juri 1:2 iz prvog susreta protiv Manchester Cityja, dok će Liverpool na svom terenu pokušati nadoknaditi 1:3 iz prvog duela protiv Real Madrida.