Brazilac napunio 27

Neymar zaplakao na svom rođendanu i otkrio najveću želju

neymar rodj

Svaki sportaš zna koliko je to teško

Zvijezda Paris Saint-Germaina, Brazilac Neymar proslavio je rođendan sa svojim prijateljima i porodicom, a onda je u jednom govoru rekao što bi najviše želio za svoj 27. rođendan.

Tokom govora na proslavi rođendana, Neymar je otkrio da je razmišljao o tome da sve otkaže zbog povrede, ali je nakon razgovora s prijateljima odlučio da bi bilo najbolje dobro se provesti s uzvanicima.

Podsjetimo, Neymar se teško povrijedio protiv Strasbourga 24. januara te izašao s terena nešto ranije zbog obnovljene povrede stopala. Zbog toga neće nastupiti u utakmicama osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda, a propustit će i velik broj susreta francuske Ligue 1.

Najviše što bih danas želio za rođendanski poklon je nova metatarzalna kost kako bih se mogao boriti na terenu i raditi ono što obožavam – igrati nogomet. Bilo mi je vrlo teško biti na štakama svo ovo vrijeme. Svaki sportaš zna koliko je to teško”, rekao je Neymar pa u jednom trenutku i zaplakao.

Zahvalio je potom saigračima na podršci.

“Daju mi svu moguću snagu kako bi mi pomogli da se što prije vratim na travnjak.”

Plakanje i neraspoloženje nije dugo držalo Brazilca, a ubrzo je i zaplesao na bini i zgrabio mikrofon. A koliko je njegova povreda ozbiljna, pokazuje i činjenica da se ne smije osloniti na desnu nogu.

Na rođendanskom partyju su bili DJ Bob Sinclair i brazilski pjevač Wesley Safadão, ali i prvak svijeta u surfanju Gabriel Medina.