Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neymarov otac tvrdi da će njegov sin još dugo igrati za Barcu

neymar_0

Sigurno ćemo produžiti ugovor sa FC Barcelona, istakao je otac Brazilca Neymara, govoreći o statusu sina u katalonskom klubu u kojem ima sezonu iz snova.

Neymar je prvi strijelac Primera lige sa 14 golova, a ukupno postigao je 16 u svim takmičenjima ove sezone. Uz saigrača Lionela Messija i Cristiana Ronalda (Real Madrid) ušao je i u najuži izbor za prestižnu nagradu namijenjenu najboljem fudbaleru svijeta, Zlatnu loptu.

Ugovor sa Barcelonom mu ističe za tri godine, ali na stadionu „Camp Nou“ Brazilca žele zadržati i duže, pogotovo nakon što su za Neymara interes pokazali i drugi evropski velikani.

„Nećemo žuriti. Neymar želi ostati još puno godina u Barceloni u kojoj je sretan i nema potrebe da mijenja klub“, poručio je Neymarov otac, pišu španski mediji.

Prema još ne potvrđenim informacijama koje su procurile u javnost, čelnici Barcelone Neymaru planiraju ponuditi ugovor na osnovu kojeg bi zarađivao 15 miliona eura godišnje, i tako postao treći najplaćeniji fudbaler svijeta, poslije Messija i Ronalda.