Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poruka građanima: Kradite milione, imat ćete hotelski tretman

capin mrkva123
Arhiva

“Sumnjiče se da su izbjegli plaćanje poreske obaveze u ukupnom iznosu od najmanje 5.532.287,99 KM za period od 1. januara 2011. do 12. oktobra ove godine, a čime su stekli protivpravnu imovinsku korist i za taj iznos, prema dokazima kojima raspolaže Tužilaštvo, oštetili budžet Federacije BiH”.

Akteri te milionske pljačke jučer su od strane policije bukvalno dopraćeni u Tužilaštvo KS, kao u hotel. Bez lisica na rukama!

Osobe koje su jučer privedene, ili bolje rečeno ispraćene u prostorije Tužilaštva KS terete se da su “krivična djela organizovani kriminal, poreznu utaju, krivotvorenje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, podnošenje lažne poreske prijave, te pranje novca” počinili obavljajući različite dužnosti i poslove u privrednim društvima Mrkva Group d.o.o. Sarajevo i Mrkva d.o.o. Sarajevo.

Način na koji su u Tužilaštvo “ispraćeni” Adnan Mrkva, Amel Ćapin, Ermin Špilj, Adis Biberović i Arif Malići, i to pred kamerama velikog broja medija, jasna je poruka vlasti građanima: kradite milione, okanite se sitnog lopovluka, ako želite što bolji tretman kada vas uhvatimo.

Što manji iznos ukradete, veća je vjerovatnoća da ćete ovako biti privedeni…

tref