Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

N'Golo Kante najbolji fudbaler Francuske u 2017. godini

kante

N'Golo Kante, zadnji vezni igrač londonskog Chelseaja, kasno sinoć je proglašen za najboljeg fudbalera Francuske u 2017. godini, iako su mnogi očekivali da će to priznanje otići u ruke mladog Kyliana M'bappea, prenosi Anadolu Agency (AA).

U izboru “France Footballa”, jednog do najprestižnijih svjetskih fudbalskih magazina, Kante je naslijedio prošlogodišnjeg pobjednika Antoinea Griezmanna, prvotimca madridskog Atletica.

Kante, koji je zajedno s Jamiejem Vardyjem i Riyadom Mahrezom predvodio Leicester City do senzacionalne titule šampiona Engleske u sezoni 2015/16, prošle sezone je isti uspjeh ponovio s Chelseajem.

Zahvaljujući sjajnim partijama u dresu “plavaca” bio je proglašen za najboljeg igrača sezone u Premier ligi. Isto priznanje dobio je od Asocijacije profesionalnih fudbalera Engleske (PFA) i Asocijacije fudbalskih novinara (FWA). Naravno, pripala mu je i klupska nagrada namijenjena fudbaleru godine.

Kante je profesionalnu karijeru počeo u Boulogneu, nastavio u Caenu, da bi 2015. godine preselio u Englesku, tačnije Leicester. Nakon sezone iz snova s “lisicama” prelazi u Chelsea. Za “plavce” iz Londona odigrao je 63 takmičarske utakmice i postigao tri gola. U dresu Francuske 26-godišnji veznjak debitovao je u martu 2016. godine protiv Holandije. Do sada je upisao 20 nastupa uz jedan pogodak.