Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Nigerijcima će biti zabranjeno unošenje kokoški na stadion

14/06/2018

Lokalne vlasti Kalinjingrada zabranile su navijačima Nigerije da na utakmicu sa Hrvatskom, 16. juna, donesu kokoške, mada one predstavljaju jednu od navijačkih relikvija Nigerijaca.

U informacioni centar stiže mnoštvo najrazličitijih zahtjeva. Tako su navijači Nigerije pitali mogu li na stadion da unesu kokoške.

“To je njihov simbol koji uobičajeno koriste na svim utakmicama, ali smo odgovorili da to ne dolazi u obzir”, objašnjava ministar kulture i turizma Kalinjingradske oblasti Andrej Jermak.

Ipak, ako Nigerijci žele da bodre svoju reprezenaciju na nekom drugom mjestu, a ne na stadionu, lokalne vlasti će ih uputiti na prave adrese za kupovinu kokošaka.

U Kalinjingradskoj oblasti očekuje se dolazak između 130.000 i 150.000 navijača, navode ruski mediji.

Rusa će na utakmicama, kako se očekuje, biti do 15.000, po 10.000 mjesta rezervisano je za navijače iz zemalja čije se ekipe sastaju, a preostalih 10.000 trebalo bi da zauzmu gledaoci iz drugih krajeva svijeta.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.