Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Paulo Fonseca

“Nije čudo što je Džeko bio posebno motivisan”

dzeko-roma-681×378

Poslije pobjede nad Beneventom portugalski trener na klupi Rome, Paulo Fonseca govorio je o svom timu, a dohvatio se i našeg kapitena koji je zaradio odličnu ocjenu 7 nakon utakmice

Jednu od svojih boljih partija u dresu Rome odradio je naš napadač i kapiten Zmajeva Edin Džeko u nedjeljnom meču Serije A protiv Beneventa, kojeg je Roma na Olimpicu počastila sa “peticom” (5:2). Konačno je ove sezone u Italiji naš napadač “probio led” i počeo tresti mreže nakon tri kola pauze. Vratio se s dva gola.

Osim što je stigao do cifre od 79. pogodaka u Seriji A, ušao je ponovo u historiju Rimljana jer je sad postao treći najbolji strijelac Rome. Tako legenda kluba Amedeo Amedei bježi Džeki četiri gola, a ukoliko njega pretekne Dijamant će moći napasti i drugoplasiranog Roberta Pruzza (139 golova), dok je nedodirljiv vodeći Francesco Totti s preko 300 golova u svim takmičenjima (250 u Seriji A).

Poslije pobjede nad Beneventom portugalski trener na klupi Rome, Paulo Fonseca govorio je o svom timu, a dohvatio se i našeg kapitena koji je zaradio odličnu ocjenu 7 nakon utakmice.

– Želio sam imati još igrača ispred, na primjer Pellegrinija koji je igrao blizu Džeke, Pedra i Mikija (Mkhitaryan) kako bi im mogao pomoći. Ovo je bila napadačka igra kakvu i želim u Romi.

– Džeko? Pa on je bio posebno motivisan jer nije postigao gol ove sezone do ovog meča. Imao je šanse i prije ovih golova. Odigrao je sjajnu partiju, kazao je Fonseca.

Nekadašnja zvijezda Barcelone i Chelseaja, Pedro, mogao bi se pokazati kao veliko pojačanje Rome za ovu sezonu. Već se dva puta upisao u listu strijelaca, a kaže da je za to zaslužna i dobra saradnja sa Džekom.

– Džeko i Mkhitaryan su igrači s kojima se trudim ostvariti dobro razumijevanje na terenu i trenutno nam to dobro ide, a saradnja će biti iz kola u kolo sve bolja, rekao je Pedro.

U narednom kolu igra se derbi Milan – Roma u kojem će naš veznjak Rade Krunić ugostiti Džeku na San Siru.