Brzi i žestoki

Vizualizacija

Kako bi legendarna “peglica” izgledala danas (FOTO)

19/10/2020

Primjetan je rast dimenzija, dok moderniji potpis osiguravaju LED svjetla

Fiat 126, u svijetu poznat kao Maluch, a kod nas jednostavno kao peglica, jedan je od legendarnih automobila čiji bi povratak mnogi rado vidjeli.

Sudeći po uspjehu reinkarniranog Fiata 500, povratak peglice bi bio odličan poslovni potez. A poput spomenute 500-ice, koja se sada nudi u hibridnom i električnom izdanju, i električna “pegla” bi mogla postati idealan gradski auto.

Dizajneri iz MA-DE Studia su odlučili ponuditi upravo to, novu interpretaciju modela u skladu s aktualnim trendovima. Nazvana je Fiat 126 Vision, a kao što renderi prikazuju, uspješno zadržava prepoznatljivost prethodnika.

Pritom je primjetan rast dimenzija, dok moderniji potpis osiguravaju LED svjetla, ali i dalje kvadratna, a zadržan je i prepoznatljiv izgled prednjeg poklopca te zadnjeg ruba krova.

Autori projekta, suosnivač studija Andrea Della Vecchia i Giuseppe Cafarelli, predviđaju električni pogon. Ko zna, pokažu li u Fiatu interes za ovu ideju, možda 2022. godine na 50. godišnjicu predstavljanja Fiata 126 vidimo koncept kojim bi se najavila i serijska proizvodnja. Šta kažete na tu ideju?

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.