Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FCA

U Kragujevcu proizvedeni prvi primjerci električnog Fiata

fiat kragujevac
FOTO: Fiat

Radi se o automobilima koji će biti korišteni za razna testiranja uključujući crash testove

U tvornici Fiat Chrysler Automobili u Kragujevcu proizvedeni su prvi primjerci novog Stellantisovog električnog automobila. Radi se o automobilima koji će biti korišteni za razna testiranja uključujući crash testove. 

Uskoro će biti proizvedeni i prvi primjerci koji će testne kilometre odraditi na ulicama Kragujevca, doznaje RTS. Vijest je potvrdio i predsjednik Samostalnog sindikata FCA Srbija Saša Đorđević, rekavši kako su u toku testiranja prvog električnog automobila proizvedenog u Srbiji. 

Đorđević se prisjetio da je, kada je testiran model Fiat 500L pred početak serijske proizvodnje, oko 200 primjeraka napravljeno samo za ispitivanje.

“Svaki od tih modela mora proći opsežna testiranja – sigurnosna ispitivanja, bočne udarce… Svaki od njih treba na testovima dobiti određeni broj zvjezdica kako bi bio potpuno siguran”, pojasnio je Đorđević.

Prvi čovjek sindikata misli da će ista praksa biti ponovljena i s električnim novitetom pa bi tako maskirane primjerke mogli vidjeti građani Kragujevca, ali i cijele regije. Tačan termin i lokacija premijere noviteta se ne znaju, ali se nagađa kako bi to moglo biti ovog ljeta.