Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Za 15+

Novi Fiat Topolino: Nudi najviše stila, a mogu ga voziti i tinejdžeri

fiat topolino
Foto: Fiat
Za upravljanje Topolinom dovoljno je da imate 15 godina i položen ispit za vožnju mopeda

Presvlake sjedišta služe kao peškiri, a u opremu ulazi i flaša za vodu. Standardan je i platneni rolo krov, a na popisu opcija su tuš, nosač prtljage, USB ventilator i Bluetooth zvučnik

Kao i u slučaju blizanaca iz koncerna, za upravljanje novim Topolinom dovoljno je da imate 15 godina i položen ispit za vožnju mopeda.

Nakon pomalo stidljivog debija Citroenovog Amija morali smo se načekati da svoje verzije ponude i druge marke. Opelov Rocks je upravo stigao u Hrvatsku, Fiat predstavlja Topolino, a jedino se čeka da vidimo hoće li i Peugeot dobiti svoju izvedbu, piše Index.hr.

fiat topolino
Foto: Fiat

Trenutno najzanimljiviji je Topolino. Iako se tehnološki nije promijenio, Italijani su opet pokazali da su pravi stilisti. Od zadane forme se nisu značajno odmaknuli, ali su uspjeli svom predstavniku dati dovoljno karaktera i povezati ga s istoimenim legendarnim prethodnikom.

Ponovimo gradivo: Topolino je dvosjed od 2.5 metara koji pokreće elektromotor od 8 KS u kombinaciji s baterijom kapaciteta 5.5 kWh. Vršne vrijednosti su 45 km/h maksimalne brzine, 75 km dosega i nešto više od četiri sata za punjenje baterije.

fiat topolino
Foto: Fiat

I sada tu nastupa Fiat. On tako nudi ljetnu izvedbu s kojom ćete se lakše uputiti do plaže ili obići centar grada. Takva izvedba nema vrata, već sigurnosnu užad. Standardan je i platneni rolo krov, a na popisu opcija su tuš, nosač prtljage, USB ventilator i Bluetooth zvučnik.

Presvlake sjedišta služe kao peškiri, a u opremu ulazi i flaša za vodu. Ono što ne možete birati je boja – uvijek je u pitanju Verde Vita nijansa. Za personalizaciju su tu različite naljepnice i umeci.

Fiat zatvorenu i razigraniju Dolcevita izvedbu u Italiji isto cijeni, na 9890 eura, što je osjetno više od Citroena Ami i Opela Rocks, javljaju pojedini mediji. Prve isporuke očekuju se do kraja godine.