šok na pecari

Nije Manchester, al’ je City: Premijer liga BiH ima novog lidera

ubiparip

Na Pecari je Široki dočekao Tuzla City, poveo golom Marića već u 12. minutu, no onda je uslijedio uragan gostiju iz Siminog Hana

Utakmicama na Koševu i Pecari kompletirano je osmo kolo BH Telecom Premijer lige BiH. Elitni rang bh. nogometa ima novog lidera.

Aktuelni šampion Sarajevo slavilo je s 2:0 protiv “fenjeraša” Zvijezde 09, no to četi Husrefa Musemića nije bilo dovoljno da vrate lidersku poziciju nakon jučerašnjeg remija Želje u Mostaru.

Golovima Mustafića (43.) i Ahmetovića (53.) Bordo tim došao je do nova tri boda, no za lidersku poziciju nije to bilo dovoljno.

Na Pecari je Široki dočekao Tuzla City, i poveo golom Marića već u 12. minutu. Domaći navijači Škripari na ovoj utakmici proslavili su 23. rođendan Udruženja navijača. U 23. minuti rođendan su obilježili bakljadom i parolom, i vjerovatno nisu mogli ni zamisliti da će to biti noć za zaborav, a ne za slavlje i sjećanje.

Uslijedio je uragan gostiju iz Siminog Hana.

Ubiparip je prvo iz penala u 40. minutu poravnao. Husejinović je odmah na startu drugog dijela (51. minuta) zabio za potpuni preokret, a sudbinu Širokobriježana zapečatio je Vojo Ubiparip svojim drugim golom na utakmici.

Škripari su napustili svoj kavez ubrzo nakon trećeg gola gostiju, a ostatak publike je tražio ostavke Uprave kluba i sportskog direktora Dalibora Šilića. Šef stručnog štaba NK Široki Brijeg Denis Ćorić podnio je ostavku odmah nakon što je utakmica završila.

Denis Ćorić

Tuzla City je s ta tri boda zasjeo na čelo Premijer lige. Zahvaljujući jednom golu boljoj gol razlici u odnosu na Sarajevo.

Ubiparip je s dva gola na Pecari preuzeo lidersku poziciju na listi strijelaca od Sulejmana Krpića. Zabio je bivši napadač Želje osam, a aktuelni sedam golova.

Rezultati by SofaScore