Fudbal

bh. veznjak

Nije problem samo plaća: Na šta će Pjanić morati pristati za ostanak u Barci?

03/08/2022

Navodi se kako će Xavi konačnu odluku o Pjaniću donijeti iduće sedmice, te da je naš veznjak prošlog ljeta, prije odlaska na posudbu u Bešiktaš, pristao na smanjenje plaće za čak 60 posto

Sudbina Miralema Pjanića u Barceloni još je neizvjesna, ali prema posljednjim informacijama iz Španije, velike su šanse da će naš veznjak ostati na Nou Campu.

Kako piše Mundo Deportivo, reprezentativac Bosne i Hercegovine ugodno je iznenadio stručni štab Katalonaca na američkoj turneji, a trener Xavi Hernandez uvjerio se da je Pjanić igrač visokog tehničkog i taktičkog nivoa. Sada žele detaljno analizirati može li fizički izdržati napore koje donosi LaLiga.

– Bit će mu saopćeno da neće biti starter već zamjena za Sergija Busquetsa, koji će biti starter kod Xavija. Ako prihvati takvu ulogu, ostat će u klubu. Mjesto je za sada zaslužio – piše Mundo Deportivo.

Navodi se kako će Xavi konačnu odluku o Pjaniću donijeti iduće sedmice, te da je naš veznjak prošlog ljeta, prije odlaska na posudbu u Bešiktaš, pristao na smanjenje plaće za čak 60 posto.

– Pjanić je voljan ostati u Barci ako ga Xavi i klub prihvate jer mu je trn u oku što nije dobio priliku kod Koemana i što nije mogao raditi s Xavijem jer je otišao na posudbu u Bešiktaš prošlog ljeta. Trener će odlučiti iduće sedmice, ali Pjanić za sada zaslužuje da ostane – naglašava MD.

Komentari

Autor: Sportske.ba

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.