Nijemcima donio titulu svjetskog prvaka, a sada mu se suše mišići

mario gotze

Mario Götze u 25. godini života prekinuo je karijeru i upitno je hoće li je uopće nastaviti! Nedavno su liječnici dortmundske Borussije objavili kako Götze, koji je Njemačkoj donio svjetski naslov 2014. godine, ima problema s metabolizmom.

Savjetovali su klubu i igraču da odmah prekine s trenizima. Nakon detaljnih pregleda otkrili su mu puno veći problem. Njemački mediji pišu da Mario ima miopatiju, rijetku bolest degeneracije mišićnog tkiva.

Sumnjaju kako je upravo zbog toga Götze u posljednjih šest godina imao 11 ozljeda mišića. Kod miopatije je problem umiranje mišićnih vlakana i težak i gotovo nemoguć povrat mišićne snage. No ima nade za Marija.

– Još ne znamo u kojoj je fazi bolest. Za to nam trebaju dodatne pretrage kako bismo vidjeli je li bolest uznapredovala pa ćemo vidjeti hoćemo li je moći liječiti. Mario do daljnjega ne smije trenirati niti se naprezati – objavila je Borussia.

Götze je igrao za samo dva kluba u karijeri. Počeo je u Borussiji 2009. godine, a njegov transfer u velikog rivala Bayern izazvao je kontroverze. Mario nije dobio pravu šansu i vratio se u Borussiju prošle godine. Za Njemačku je odigrao 62 utakmice i zabio je 17 golova, od kojih je najvažniji onaj u Brazilu kojim je ‘elfu’ donio titulu.