Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prva zvijezda milana

Niko kao Ibra: Nemam ja želja za Novu godinu, ja ispunjavam želje

“Diego Maradona, najbolji igrač svih vremena. Da, on je bio bolji od mene”

Zlatan Ibrahimović je dao još jednu izjavu u svom stilu.

Švedski fudbaler je odgovarao na pitanje o tome da li ima nekih želja za 2021.

“Nikad ne tražim ništa za praznike jer sam ja Djeda Mraz. Ja sam taj koji donosi poklone za svako od moje djece – njih 27. Dvoje je u Švedskoj, a ostalih 25 u Milanelu. Ove godine smo se dosta radovali. Rijetko smo gubili. Ne znam da li je to zahvaljujući meni, ali sam imao doprinos svakako. Kad sam došao prošlog januara, Milan je bio dvanaesti, već su mu predvidjeli sudbinu, ne baš optimistično su mu sudili prije nego što su vidjeli rezultate. Umjesto predviđanih neuspjeha stigli smo do vrha i sada moramo da nastavimo u istom ritmu”, rekao je Ibrahimović.

Na teren se lider Serije A vraća 3. januara, kada u 15. kolu gostuje kod Beneventa. Jedini ekipa Serie A bez poraza ove sezone, prema kladionicama, očekivano je favorit. MOZZART na pobjedu Milana trenutno nudi kvotu 1,57.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenja, kompletnu ponudu kladionice MOZZART za meč Benevento – Milan možete pogledati OVDJE!

Povratak Zlatana Ibrahimovića bio je pun pogodak. Švedski veteran u 40. godini proživljava drugu nogometnu mladost, a Milan, posrnuli velikan koji je godinama tavorio u prosječnosti Serie A, ponovo je na vrhu. Ibrahimović je u 10 utakmica odigranih ove sezone zabio čak 11 golova i ima dvije asistencije. Milan godinu završava kao lider Serije A sa bodom više od Intera.

Zlatan briljira na terenu, ali i izvan njega. Svaka njegova izjava ili intervju su hitovi, a jedan od takvih je onaj koji je dao SportWeekeu, sedmičnom podlisku Gazzette dello Sport.

Zlatan je u karijeri osvojio puno toga, ali nikad nije osvojio ni Zlatnu loptu ni Ligu prvaka. Ipak, kaže da mu to ne smeta.

“Nikad ne bih mijenjao 12 nagrada za najboljeg igrača Švedske za jednu Zlatnu loptu France Footballa. Tih 12 nagrada znače kontinuitet. Vidio sam dosta igrača koji su primili Zlatnu loptu, a onda bi nestali. Ja sam na vrhu punih 25 godina”, kazao je Ibrahimović pa je onda izabrao idealnu momčad svih vremena s njim u poziciji trenera.

“Buffon na golu. Lijevo Maxwell, on mi je prijatelj. U sredini odbrane Alessandro Nesta i Fabio Cannavaro. Desno Maicon. U sredini Pavel Nedved. Nedved me je natjerao da radim više. Kada sam ga vidio, shvatio sam da ono što radim nije dovoljno. On je mašina, radio je prije, tokom i nakon treninga. Luđak. Zatim su tu Vieira i Xavi. Ta Barcina mašina je bila fenomenalna”, rekao je Zlatan pa je pitao smije li u sekipa staviti i igrače s kojima nije igrao:

“Cafua bih možda ipak stavio desno. U napadu je lako. Zidane bi bio ofenzivni veznjak, a u vrhu napada brazilski Ronaldo, moj idol. I naravno, Diego Maradona, najbolji igrač svih vremena. Da, on je bio bolji od mene. Ovaj put sam imao ulogu trenera, ko zna hoću li zaista ikad to i biti”, zaključio je Ibra.