Fudbal

Nastavak sezone

Niko od fudbalera engleske Premier lige nije pozitivan na COVID-19

31/05/2020

Vlada Velike Britanije u subotu je objavila da će iduće sedmice dopustiti održavanje takmičarskih sportskih utakmica bez prisustva publike

Na najnovijim testiranjima na prisustvo koronavirusa niko od fudbalera i osoblja klubova engleske Premier lige nije bio pozitivan, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju Premier lige navodi se da je 28. i 29. maja ukupno 1.130 osoba testirano na prisustvo nove vrste virusa.

Navodi se kako su testiranja na kraju pokazala da niko od fudbalera i osoblja klubova nije pozitivan.

Prethodna testiranja u Premier ligi pokazala su da je ukupno 12 ljudi pozitivno na koronavirus.

Vlada Velike Britanije u subotu je objavila da će iduće sedmice dopustiti održavanje takmičarskih sportskih utakmica bez prisustva publike.

Britanski ministar digitalizacije, kulture, medija i sporta Oliver Dowden rekao je da će se sportski događaji vratiti u ponedjeljak, 1. juna, ali bez prisustva gledalaca.

Svaki sport pojedinačno će odlučiti kada će nastaviti svoja takmičenja, a prvi bi se trebali vratiti konjičke trke i snooker.

Fudbalska Premier liga ranije je potvrdila da planira nastavak sezone 17. juna. Klubovi su se 25. maja vratili normalnim treninzima. Premier liga je prekinuta 13. marta zbog pandemije koronavirusa nakon 29 odigranih kola. U tom trenutku lider je bio Liverpool s 82 boda, čak 25 više od drugoplasiranog Manchester Cityja.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.