Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kraj

Niko se u Kataru nije obrukao kao Stojković, Srbija ide kući

stojkovic

Osim poraza i još jednog prokockanog vodstva njegove ekipe, on sam je u jednom trenutku pokazao najcrnju stranu – nacionalističku

Reprezenatcija Srbije završila je svoj nastup na Mundijalu u Brazilu. Švicarska je pobjedom u utakmici u kojoj smo vidjeli pet golova (3:2) osigurala plasman u osminu finala.

Srbija je odigrala još jednu lošu utakmicu, a njen selektor, nekada legandarni fudbaler Dragan Stojković Piksi, propisno se obrukao.

Ekipa koju je vodio Stojković za nekih stotinjak minuta u duelu s Brazilom nije kako treba pogledala prema golu protivnika, čak nisu uspjeli uputiti niti jedan udarac u okvir gola protivnika.

U duelu protiv Kameruna Stojković je bio još lošiji. Njegova ekipa je amaterski prokockala vodstvo od čak dva gola viška i na kraju uspjela osvojiti samo bod.

Piksi se nije proslavio ni u duelu protiv Švicarske. Osim poraza (2:3) i još jednog prokockanog vodstva njegove ekipe, on sam je u jednom trenutku pokazao najcrnju stranu – nacionalističku!

Naime, nakon gola Dušana Vlahovića kojim je Srbija povela s 2:1, Stojković je slavio psujući kao kočijaš, i to “mamu šiptarsku”.

VIDEO Sramotan gest Piksija!

Sve su svemu, Srbija, a prije svega Stojković, zasluženo ide kući!

Kamerun se na lijep način oprostio od Mundijala, pobjedom u duelu s Brazilom (1:0). Brazil će u osminu finala kao prvoplasirana reprezentacija u grupi sa 6 bodova, isto koliko je osvojila i Švicarska samo sa lošijom gol razlikom. U osmini finala Brazil će igrati protiv Južne Koreje, a Švicarska protiv Portugala.