Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nemilosrdni haskić

Niko u regionu ne zabija kao bh. internacionalac u srpskoj Superligi

haskic-1 (1)

Gledajući liste strijelaca u prvenstvima Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Slovenije i Srbije niko nije zabio golova kao Haskić

Bh. internacionalac Nermin Haskić igra u životnoj formi. Iskusni napadač je ovog proljeća nastavio tamo gdje je stao jesenas. U dresu Radničkog iz Niša nastvalja rešetati protivničke mreže. Prethodnog vikenda je zabio hat-trick Radniku te je zasluženo proglašen igračem 24. kola Superlige.

Sa 16 golova Haskić je prvi strijelac srbijanske Superlige te ujedno i najefikasniji golgeter u šampionatima iz regiona.

Gledajući liste strijelaca u prvenstvima Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Slovenije i Srbije niko nije zabio golova kao Haskić.

Ovom 29-godišnjaku sa 13 golova prijeti prvi topnik Premijer lige BiH, Sulejman Krpić. Interesantno, u prvom dijelu bh. prvenstva Nemanja Bilbija je zabio 14 golova, ali je u međuvremenu napustio Zrinjski.

Na trećem mjestu je Vlatko Stojanovski, najefikasniji igrač makedonskog prvenstva. Napadač Renove je zabio 12 golova.

Po 11 pogodaka pored svog imena imaju prvi strijelci slovenskog i hrvatskog prvenstva: Rudi Vancaz Pozeg (Celje) te Komnen Andrić (Dinamo) i Mirko Marić (Osijek).

Kastriot Rexha (KF Feronikeli) i Alban Shillova(Flamurtari) su na Kosovu dali po devet golova, a u Crnoj Gori Stefan Đorđević (Grbalj) i Nikola Krstović (Zeta) imaju po šest golova. Stefan Milošević je zabio devet, ali je tokom pauze potpisao za Waasland-Beveren.