Ništa od Baždarevića, na klupu Hajduka će ipak bivši trener “bilih”?

suman bazdarevic

Edoardo Edy Reja je zainteresiran za klupu Hajduka, pišu Sportske novosti! Italijanski stručnjak, koji je prije sedam godina i devet mjeseci otišao s Poljuda u Lazio, danas je ponovno legitimni kandidat za trenera Bijelih.

– Istina je, imao sam kontakt sa Sašom Bjelanovićem u četvrtak, prije dva dana. Saša odlično govori italijanski, lako smo se sporazumijeli – kazao je Reja u startu.

Bez okolišanja Reja je potvrdio kontakt s Hajdukom. I svoju zainteresiranost za povratak na Poljud.

– Zainteresiran sam za povratak u Split, zašto ne? Hajduk je za mene uvijek bio i ostao sjajna uspomena. Dapače, predivna. Dani provedeni u Splitu duboko su u meni.

Na pitanje šta je presudno za dolazak u Hajduk, visina plaće, godišnjeg ugovora ili stanje u ekipi, ciljevi… Reja je kazao:

– Za moj dolazak u Hajduk puno je bitnije da vidim kakav je projekt, šta se želi. Manje su bitni ekonomski razlozi.

Prema istom izvoru 72-godišnji Italijan ima i ponudu preuzimanja reprezentacije Slovenije.

– Sve su to izazovi koje čovjek mora odvagnuti. Ali, znam da nisam jedini kandidat, i Matjaža Keka zovu Slovenci.

Podsjećamo, Slobodne Dalmacija je objavila vijest da je sada već bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević među kandidatima za novog trenera Hajduka.

– I u doba izbora Joana Carrilla bio je jedan od nekoliko kandidata, ali ova opcija ipak nije toliko realna, napisao je novinar Slobodne Dalmacije.

Po svemu sudeći Meša će ipak ostati samo kandidat. Intervju s Rejom objavio je najuticajniji sportski list u Hrvatskoj, a u njemu novinar nije krio da je Italijan “pravo rješenje” za užarenu klupu na Poljudu.