Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

svjetsko prvenstvo

Nizozemska u finišu meča slomila otpor Senegala

gakpo

Kada je izgledalo da će se susret okončati bez pobjednika, gol za vodstvo Nizozemske šest minuta prije isteka regularnog dijela susreta postigao je Gakpo

Reprezentacija Nizozemske savladala je selekciju Senegala s 2:0 u drugom meču grupe A Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru.

Oba tima su u toku utakmice imala odlične šanse za postizanje gola, međutim odbrane i golmani su do samog kraja utakmice bili na visini zadatka.

Nizozemska je imala inicijativu u prvom poluvremeni u djelovalo je da će kontrolisati tok meča, međutim kako je vrijeme prolazilo Senegalci su igrali hrabrije i počeli su ozbiljnije napadati gol protivnika.

U drugom poluvremenu Senegal je bio opasniji protivnik na terenu i u nekoliko navrata je propustio odlične prilike za pobjedu. Nizozemska je također imala svoje prilike, ali bez uspjeha.

Kada je izgledalo da će se susret okončati bez pobjednika, gol za vodstvo Nizozemske šest minuta prije isteka regularnog dijela susreta postigao je Gakpo. Senegal nije imao snagu za preokret, a „tačku na i“ po pitanju pobjednika ovog meča u posljednjem minutu sudijske nadoknade stavio je Klaassen svojim prvim golom na ovom prvenstvu.

U prvom meču prvog kola grupe A Ekvador je jučer pobijedio domaćina prvenstva, selekciju Katara, sa 2:0.

Ranije danas Engleska je deklasirala selekciju Irana sa 6:2. Drugi meč grupe B večeras od 20 sati igrat će selekcije Sjedinjenih Američkih Država i Velsa.

Mečevi drugog kola u grupi A na rasporedu su 25. novembra kada se sastaju Katar i Senegal, te Nizozemske i Ekvador.