Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Njegomirović će suditi derbi Borac – Željezničar, oglasio se Tegeltija

fk zeljeznicar
FOTO: fkzeljeznicar.ba

Utakmica Borac – Željezničar bit će u direktnom TV prenosu na kanalu Arena 1 Premium

Irfan Peljto, najbolji bosanskohercegovački sudija, dobio je povjerenje Komiteta za sudije i suđenje FSBiH i sudit će gradski derbi u Mostaru.

Sarajlija sa FIFA značkom u ponedjeljak (18 sati) će dijeliti pravadu u Mostaru, gdje će gradski derbi u 14. kolu Premijer lige BiH igrati Velež i Zrinjski. Asistirat će mu dvojica Mostaraca – Davor Beljo i Amer Macić. Podsjetimo, Peljto je u zadnja dva kola sudio velike derbije domaćeg prvenstva (Borac – Zrinjski 0:0 i Sarajevo – Borac 1:1).

Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora sudit će drugi derbi u ovom kolu koji će u nedjelju od 15.15 sati u Banjoj Luci igrati Borac i Željezničar. Četvrti sudija, sa semaforom u rukama, na Gradskom stadionu bit će Miloš Gigović iz Bosanske Gradiške.

Sabrija Topalović iz Zenice sudit će meč Posušje – Sarajevo, dok će Dragan Petrović iz Banja Luke dijeliti pravdu na meču Sloga – Igman.

Mateo Musa iz Čitluka određen je za glavnog arbitra meča Tuzla City – Široki Brijeg, dok će Dragan Todić biti na centru u duelu Zvijezda 09 – GOŠK.

Tegeltija: Jedini su nam nanijeli poraz

Kao i pred svaku značajniju utakmicu predsjednik Fudbalskog kluba Borac Milan Tegeltija oglasio se uoči derbija protiv Željezničara.

Prvi čovjek banjalučkog premijerligaša na društvenim mrežama ostavio je kratku poruku.

“U nedjelju nas očekuje derbi protiv starog rivala, FK Željezničar, ekipe koja nam je nanijela jedini poraz u ovoj sezoni. To dovoljno govori o njihovom kvalitetu bez obzira na stanje na tabeli. Nedjelja, 15:15, budite na stadionu naš 12. igrač. Znamo svoj cilj. Aj Borac”, poručio je Tegeltija.

Utakmica Borac – Željezničar bit će u direktnom TV prenosu na kanalu Arena 1 Premium.