Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemačka dostavila Francuskoj imena 2.500 huligana

Francuskoj policiji su prije početka Evropskog prvenstva dostavljeni detalji o 2.500 od ranije poznatih njemačkih huligana, kazao je njemački ministar unutrašnjih poslova Thomas de Maiziere, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Razmijenili smo informacije s Francuskom o njemačkim huliganima koji su od ranije poznati policiji i dostavili smo im imena i podatke o 2.500 ljudi”, rekao je De Maiziere za njemački “Bild am Sonntag”.

Kako je kazao, francuske vlasti tim informacijama mogu raspolagati i tokom granične kontrole, a u tome će im pomoći njemačke kolege.

Njemačka večeras otvara Evropsko prvenstvo utakmicom protiv Ukrajine, a u grupi “C” će igrati i protiv Poljske i Sjeverne Irske.

Evropsko prvenstvo u fudbalu održava se od 10. juna do 10. jula u Francuskoj, a protekla dva dana prvenstva zasjenile su navijačke tuče Rusa i Engleza u Marseilleu tokom kojih je povrijeđeno više od 30 osoba, među kojima je bilo i nekoliko životno ugroženih.

Uporedo s tim, kasno sinoć u Nici došlo je do tuče između navijača selekcija Poljske i Sjeverne Irske koje prvi meč u grupi “C” igraju danas u 18 sati.