Fudbal

EURO

Njemačka kritikovala UEFA-u zbog prisustva 40.000 navijača na Wembleyu

01/07/2021

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon što je u Londonu pred 41.9700 gledalaca pobijedila Njemačku, rezultatom 2:0

Njemački ministar unutrašnjih poslova Horst Seehofer izjavio je da je “apsolutno neodgovorno” to što je Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) dozvolila prisustvo više od 40.000 navijača na londonskom stadionu “Wembley” tokom duela Engleske i Njemačke u osmini Evropskog prvenstva, prenosi Anadolu Agency (AA).

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u četvrtfinale evropskog prvenstva nakon što je u Londonu pred 41.9700 gledalaca pobijedila Njemačku, rezultatom 2:0.

Bila je to utakmica s najviše gledalaca u Velikoj Britaniji od početka pandemije koronavirusa, a odigrala se u vrijeme značajnog širenja delta varijante u zemlji.

Njemački ministar unutrašnjih poslova Seehofer komentarisao je veliko prisustvo navijača te se osvrnuo na najave da će još više ljubitelja fudbala prisustvovati polufinalu i finalu na “Wembleyu”.

Seehofer smatra da je novac pokretač odluke da se dozvoli prisustvo velikog broja navijača i da to ne smije “zasjeniti zaštitu stanovništva od zaraze.”

Također je apelovao na UEFA-u “da to ne prepušta lokalnim zdravstvenim vlastima” te je kazao da bi krovna kuća evropskog fudbala trebala smanjiti broj gledalaca na tribinama.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.