Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Njemačka u posljednjim sekundama ”srušila” Švedsku

20180623_2_31091653_34987688_Web

Golom Tonija Krossa u posljednjim sekundama večerašnje utakmice, reprezentacija Njemačke je savladala selekciju Švedske, rezultatom 2:1, u drugom kolu grupe “F”, čime se značajno približila osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Iako je Njemačka imala apsolutnu dominaciju od početka utakmice poslije greške Tonija Krossa u 32. minutu susreta Švedska je, ipak, povela. Kross je izgubio loptu na sredini terena, potom je uslijedila brza akcija Švedske, Ola Toivonen se sjajno snalazi u kaznenom prostoru, prima loptu na prsa, a zatim je preko Neuera šalje u mrežu.

Potom nekoliko konkretnih prilika za Njemačku, ali sreća je bila na strani Šveđana, te do odlaska na pauzu između dva poluvremena promjene rezultata više nije bilo.

U drugom poluvremenu Nijemcima su trebala svega dva minuta da izjednače rezultat. Strijelac pogotka bio je Marco Reus. Veliki pritisak Njemačke u nastavku meča, kada se igralo većinom na polovini terena Švedske.

Njemačka u 83. minutu ostaje bez Jerome Boatenga, koji dobija drugi žuti karton, ali i dalje je napadala. Još jedna prilika za ”elf” u sudijskoj nadoknadi utakmice, kada Jonas Brandt sa velike udaljenosti pogađa stativu. I u posljednjim sekundama Kross sjajno šutira i pogađa mali mrežu gola Šveđana za veliko slavlje Nijemaca.

U grupi “F” SP-a danas ranije Meksiko je savladao Južnu Koreju, rezultatom 2:1, te je prvi na tabeli sa šest bodova. Slijede Njemačka sa tri, koliko ima i Švedska, dok je Južna Koreja bez bodova.

U posljednjem trećem kolu sastat će se Meksiko – Švedska, Njemačka – Južna Koreja.