Fudbal

trener Bayerna

Njemački mediji: Flick je jako bijesan, nije imao izbora

18/04/2021

Nije htio otkriti razloge odlaska, ali je jasno da odlazi zbog odnosa sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem

Bayern je jučer pobijedio na gostovanju kod Wolfsburga 3:2 u 29. kolu Bundeslige, a Hansi Flick je nakon utakmice objavio da želi napustiti bavarski klub.

“Želio bih raskinuti svoj ugovor na kraju sezone. To je činjenica. Bilo mi je važno da ekipa to čuje od mene, jer su se već pojavile brojne glasine”, rekao je.

Nije htio otkriti razloge odlaska, ali je jasno da odlazi zbog odnosa sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem. Također, ne zna što mu donosi budućnost, ali iz njegove izjave može se iščitati da bi volio preuzeti njemačku reprezentaciju, o čemu se ovih dana već i pisalo.

“Budućnost uopće nije jasna. Nisam još razgovarao ni s kim. Njemačka reprezentacija je opcija koju svaki trener mora uzeti u obzir. No prvo moram probaviti sve ovo, zadnjih nekoliko tjedana mi nije bilo lako. Zato mi je bilo izuzetno važno danas objaviti to svom klubu i svojoj ekipi”, završio je Flick.

Flick je Bayern preuzeo 2019. godine nakon otkaza Niki Kovaču te je u jednoj sezoni osvojio sve što je mogao. Ima ugovor do 2023. godine, ali želi ga prekinuti ovo ljeto i teško je očekivati da će ga Bayern u tome spriječiti.

Situaciju u Bayernu od trenutka izbijanja sukoba između Flicka i Salihamidžića detaljno prati njemački Sport1, koji je i danas objavio veliki tekst o Flickovoj odluci.

“To što želi otići pod svojim uslovima i napustiti ekipu ne znači da je to bila Flickova želja i na početku sezone. Čak ni kad se uzme u obzir da ga vjerovatno čeka posao u reprezentaciji. On obožava ove igrače i klub, ali ne može više raditi sa Salihamidžićem, jednostavno nema izbora. Flickov odlazak, ako ga Uprava odobri, imat će posljedice za klub. Cijeli svijet će se pitati je li Bayern postao klub koji ne može treneru osigurati kontinuitet rada”, piše novinar Florian Plettenberg u svom tekstu pa dodaje:

“Carlo Ancelotti, Niko Kovač i sada Flick. Je li zbilja uvijek kriv trener? Bayern trenutno može samo sanjati o tome da izgradi uspješnu eru s nekim trenerom. Flick je imao potencijal za to, ali potrošen je. Sada je bijesan jer nema drugog izbora nego otići iz kluba u kojem ga ne podržavaju.”

Komentari

Autor: Index.hr

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.