Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

fudbalska subota

Njihove su naslovnice: Lewandowski 301, Salah 99, Arteta 3009

Mo Salah stigao na prag magične brojke

Polako se zahuktava evropska fudbalska sezone. Kako sada stvari, glavne role držat će dokazani majstori. Neki su to potvrdili i ove subote.

Robert Lewandowski zabio je tri gola u “petardi” Bayerna protiv Herthe. Poljska mašina za golove tako je zaposjela vrh liste strijelaca u Bundesligi nakon tri odigrana kola. Zabio je ukupno pet.

S tri gola protiv Herthe Lewandowski dodatno popravio svoju “brutalnu” statistiku u dresu Bayerna. A, ona kaže; odigrao je 33 utakmice, zabio 301 gol i 65 puta asistirao!

Nakon današnje predstave mnogi se pitaju, može li Lewandowski ove sezone nadmašiti sam sebe, odnosno oboriti rekord od 41 gola u sezoni Bundeslige. Taj rekord drži – Lewandowski!

Ciro se zahuktao

Lazio je u prva dva kola Serie A zabio devet golova i osvojio šest bodova. Od tih devet golova četiri su djelo Cire Immobilea. Danas je stradala Spezia, a Immobile je u pobjedi 6:1 tri puta pogodio.

Salah 99

Mo Salah stigao na prag magične brojke od 100 golova u dresu Livepoola. Sjajani Egipćanin postigao je gol u velikom derbiju engleskog fudbala između Livepoola i Chelseaja, koji je završio bez pobjednika.

Za Plavce je gol postigao Harvetz, nakon asistencije čovjeka koji se nakon dva kola već promeće u ključnog igrača tima sa Stamford Bridgea Reecea Jamesa.

James je u prva tri kola dva puta bio starter, a na svom kontu već ima dvije asistencije i jedan gol. Tek mu je 21-na.

Arteta 3009

Arsenal je, vjerovali ili ne, nakon tri kola Premiershipa, zakucan za dno tabele. I to kako. Tri utakmice, nula bodova, nula postignutih golova i devet primljenih.

Je li čudno što je ključno pitanje koje se vrti na društvenim mrežama među fudbalskim fanaticima – kada će Mikel Arteta dobiti otkaz?