premijer liga bih

Tuzla City se ne šali, pao i Rudar na Tušnju

tuzla-city-rudar-tusanj (1)

Mogao je Rudar doći i do potpunog preokreta, ali je Fejzić također odlično odbranio udarac Dojčinovića

U okviru 7. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine FK Tuzla City je na stadionu Tušanj ugostio ekipu FK Rudar Prijedor.

Konačan rezultat utakmice glasio je 3:2.

Utakmica je odlično počela u redovima Tuzla Cityja, već u 13. minuti utakmice se desila prva šansa preko Mešinovića, ali ravno u golmana Šćekića. U nastavku nije bilo mnogo prilika sve do 30. minute utakmice kada je Mišić odlično asistirao za Doffa koji se odlično snašao i pogodio za 1:0.

Samo četiri minute kasnije Tuzla je udvostručila svoju prednost, glavom je loptu u blato ispred gola zakucao Krpić da bi tu loptu iza Šćekića gurnuo Petar Mišić. Do kraja prvog poluvremena Rudar je stigao do smanjenja rezultata na 2:1. Strijelac pogotka bio je Demir Jakupović nakon asistencije Santosa.

Izjednačujući pogodak za 2:2 desio se u 65. minuti utakmice, a strijelac pogotka bio je Dojčinović kojem je asistirao Santos.

Mogao je Rudar doći i do potpunog preokreta, ali je Fejzić također odlično odbranio udarac Dojčinovića. Konačan rezultat od 3:2 i nova tri boda za Tuzla City donio je Mirzad Mehanović nakon asistencije Džafića u samom finišu susreta.

Tuzla City je uz Zrinjski i dalje neporažena ekipa u prvenstvu. Pobjedom nad Rudarom ponovo su se osamili na liderskoj poziciji sa 16 bodova.

Standings provided by SofaScore LiveScore