Fudbal

pritisci i prijetnje

NK Čelik javno se ogradio od osoba koje lažno predstavljaju klub

28/10/2021

Iz NK Čelik u saopćenju navode da su osobe koje mogu predstavljati klub članovi Upravnog odbora i menadžmenta čija su imena i prezimena su javno dostupna na linku

Nogometni klub Čelik javno se ogradio od osoba koje se lažno predstavljaju uime kluba, te šalju prijeteće poruke i vrše pritisak na menadžment kompanije Arcelor Mittal d.o.o. Zenica kako bi navedena kompanija pristupila sponzorstvu kluba.

Iz NK Čelik u saopćenju navode da su osobe koje mogu predstavljati klub članovi Upravnog odbora i menadžmenta čija su imena i prezimena su javno dostupna na linku.

Izuzetno, klub može ovlastiti svoje volontere za pregovore, ali politika kluba je da s velikim kompanijama pregovore vrše isključivo članovi Upravnog odbora i menadžmenta.

“Klub sa svakim potencijalnim partnerom želi uspostaviti zdrave odnose i temelje za kvalitetnu saradnju, a lažno predstavljanje uime kluba od pojedinih osoba koje nisu ovlaštene za pregovore sa sponzorima i ostalim partnerima, te prijeteće poruke svakako nisu put kojim želimo da klub ide i akvizira nove partnere. Rukovodstvo NK Čelik Zenica će vrlo rado saslušati svaki prijedlog i prihvatiti konstruktivnu kritiku za način vođenja kluba, međutim ovakvim radnjama pojedinci zapravo samo nanose štetu klubu kojeg navodno vole, te nas usporavaju u namjerama da zajednički stvorimo bolji, jači, stabilniji i uspješniji Čelik”, navodi se u saopćenju zeničkog kluba.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.