žele deblokirati račune

NK Čelik od Grada Zenica traži pola miliona KM, održali sastanak sa Kasumovićem

l_5db78445dbebcf2e2cef84dff668e61a

Razgovaralo se o iznalaženju rješenja koji ima NK Čelik na putu do konačne deblokade računa

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović održao je danas u Gradskoj upravi Zenica sastanak sa predstavnicima Nogometnog kluba Čelik, navijačke skupine “Robijaši”, kao i vijećnicima u Gradskom vijeću Zenica.

Razgovaralo se o iznalaženju rješenja koji ima NK Čelik na putu do konačne deblokade računa.

Kako je izjavio Tarik Hadžimahmutović, pravni zastupnik NK Čelik, spremni su za relaksaciju odnosa.

– Spremni smo da se sve što je bilo stavi po strani, ali i okrenemo novi list u funkcionisanju na relaciji Grad Zenica – NK Čelik. Očekujemo da Grad Zenica podrži ovu priču, isplati NK Čelik 500.000 KM, a što bi značilo konačnu deblokadu računa kluba. Želja nam je izgraditi zdrav odnos i saradnju sa Gradskom upravom Zenica, budući da imamo odlične temelje za ozbiljnu sportsku priču. Klub i danas, bez podrške Grada Zenica, funkcioniše u zakonitim okvirima, plaća sve obaveze, vraćeno je oko 400.000 KM duga, a nijedan novi nije napravljen – rekao je Hadžimahmutović.

Gradonačelnik Kasumović se nije mogao u ovom trenutku izjasniti o njihovom zahtjevu, ali smatram da je i samo održavanje sastanka veliki pomak.

Podsjetio je kako dvije godine svjedoči prozivkama koje su adresirane na njega, nepoštovanju, pisanju grafita ispred kuće u kojoj živi, saopćeno je iz Gradske uprave.

– To nije način na koji se vodi saradnja i dijalog sa Gradom Zenica. Vidjeli ste koliku podršku građana imam, čovjek sam koji je širokih gledišta i sve se može postići dogovorom i međusobnim uvažavanjem. Nije uredu i neću dozvoliti da se bilo ko poigrava sa mojim dignitetom. Optuživali ste me da sam pokrao NK Čelik, a svi znaju da sam, dok sam kratko bio u NK Čelik, za taj klub davao vlastita sredstva. Sporazum zbog kojeg ste i tužili Grad Zenica, to morate znati, je Gradsko vijeće Zenica stavilo van snage, zato je tužba i “pala” na Općinskom sudu u Zenici. NK Čelik jeste simbol Zenice, moja je, također, želja da to bude evropski klub, međutim, njega je neko pokrao. Mi pripremamo Budžet za ovu godinu, bit će sredstva koja opredjeljujemo za sport i vi se javite na taj poziv – izjavio je Kasumović i podsjetio da je Grad Zenica već jednom izdvojio pola miliona KM za Čelik.

Ističe da je preduslov za bilo kakvu saradnju, razgovor i korektne odnose međusobno uvažavanje.