Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nogometaš PSG-a usred utakmice spasio život protivničkom igraču

auriere

Nogometaš PSG-a i Obale Slonovače, defanzivac Serge Aurier postao je heroj sedmice spasivši život napadaču Malija tokom utakmice dviju reprezentacija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Malijski napadač Moussa Doumbia nokautiran je u duelu s igračem Obale Slonovače Lamine Koneom, pao je u nesvijest, a Aurier brzo reagovao i spretnim zahvatom spriječio da proguta jezik.

Aurier je nakon pogotka svoje reprezentacije šokirao publiku proslavom gola kada je prešao rukom preko grla simbolizirajući klanje. Ta je slika obišla svijet i izazvala kritike na njegov račun. Ali, herojski potez pretvorio ga je u junaka, piše HINA.

Aurieru su nakon utakmice zahvalili selektor Malija i igrači, koje su Bjelokošćani na kraju pobijedili s 3:1.

“Svi igrači su shvatili da se Doumbia guši i da će progutati jezik, rekao je malijski selektor Alain Giresse: “Aurier je tada s još jednim našim igračem brzo ga okrenuo na bok i izvadio jezik, jer bi inače izgubio život”.

Aurier je posljednjih mjeseci postao poznat široj nogometnoj publici zbog brojih kontroverzi, a u sepetembru je osuđen na dva mjeseca zatvora zbog udaranja policajca.

Na slobodi je do završetka žalbenog postupka. U februaru ga je PSG suspendovao nakon “homofobnih izjava” dok je vrijeđao tadašnjeg trenera Laurenta Blanca, a svog suigrača Angela Di Mariju je javno nazvao klaunom.