Fudbal

Guadalajara

Nogometaš skrivio saobraćajnu nesreću, na mjestu poginulo dvoje mladih ljudi

24/06/2019

Tužilaštvo je u ponedjeljak ujutro potvrdilo da se Maleck nalazi pod istragom zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom

Joao Maleck, 20-godišnji meksički nogometaš koji nastupa za drugu ekipu Seville, skrivio je u nedjelju ujutro u Guadalajari saobraćajnu nesreću u kojoj je poginulo dvoje mladih ljudi, muškarac u dobi od 33 godine i sedam godina mlađa djevojka.

Maleck i njegov suputnik također su završili u bolnici, a prema tvrdnjama svjedoka uzrok tragedije je bila neprilagođena brzina.

Nogometaš je, kažu, jurio u svom Mustangu, a da je udar doista bio silovit, potvrđuju i prizori s mjesta nesreće koje otkrivaju da stražnjeg dijela Chevrolet Avea naprosto nema.

U medijima su se pojavile tvrdnje da je Malcek vozio pijan nakon noćnoga izlaska, međutim još uvijek nema službene potvrde da je bio pod utjecajem alkohola budući da je nogometaš alkotestu podvrgnut po dolasku u bolnicu.

Tamošnje tužilaštvo je u ponedjeljak ujutro potvrdilo da se Maleck nalazi pod istragom zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.