Fudbal

Ruben Semedo

Nogometaš vikao dok ga je privodila policija: “Sve je ovo zbog novca, nevin sam!”

31/08/2021
Foto: Marca

"Nevin sam! Vidjet ćete to i onda dođite, kada se dokaže da sam nevin! Sve je ovo zbog novca! Da nisam nogometaš, ne bih bio ovdje!"

Ruben Semedo (27), stoper Olympiacosa, koji je prošle godine debitirao za reprezentaciju Portugala, uhapšen je u Atini s još jednim muškarcem pod optužbom da su grupno silovali 17-godišnjakinju.

Policija je tog drugog muškarca uhapsila pod optužbom da je djevojku odveo do Semedove kuće u Glyfadi, gdje su je onda navodno obojica silovali.

Semedo je djevojku upoznao u baru u Oroposu. Ona tvrdi da ju je Semedo napio, a zatim i odvezao do svoje kuće u Glyfadi. Tamo ju je, prema riječima maloljetnice, Semedo silovao.

Ona je s majkom potom otišla na policiju i sve prijavila. Protiv Semeda je prvo raspisana tjeralica, a onda je uhapšen u svojoj kući.

Objavljen je snimak koji prikazuje Semeda kako ga nakon ispitivanja u lisicama odvode u pritvor dok on viče prema okupljenim novinarima:

“Nevin sam! Vidjet ćete to i onda dođite, kada se dokaže da sam nevin! Sve je ovo zbog novca! Da nisam nogometaš, ne bih bio ovdje!”

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.