Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nogometaši Željezničara otputovali na Kupres

zeljo polazak

Nogometaši Željezničara, nakon prve faze desetodnevnih priprema za početak nove sezone u Sarajevu, jutros su otputovali na Kupres gdje će obaviti sedmodnevne visinske pripreme.

Novi šef stručnog štaba Miloš Kostić zadovoljan je zalaganjem igrača.

– Atmosfera u ekipi je odlična. Moram da pohvalim igrače, pripremama su pristupili sa puno želje i na svakom treningu su išli “sto posto”. To se vidi i na njima jer napreduju. Polako ulazimo u ritam, koji je potreban da možemo početi da radimo i na taktičkom planu – kazao je Kostić za Fenu.

Tokom priprema na Kupresu nogometaši Željezničara će 27. juna odigrati kontrolni susret s ekipom Mladosti iz Doboj-Kaknja.

Nakon Kupresa ekipa se nakratko vraća u Sarajevo, a 1. jula nastavlja pripreme u Sloveniji gdje će akcenat biti na taktičkom planu.

– U Sloveniji ćemo odigrati tri kontrolne utakmice, što će biti finale za početak sezone. Dva protivnika su poznata, 6. jula igramo s Rudarom iz Velenja, 10. jula s ekipom Arsenala iz Tule, dok s trećim pritvnikom još nije dogovoren termin – kazao je Kostić.

Napadač Ivan Lendrić također ističe da su igrači maksimalno obavili prvi dio priprema i da će tako biti nastavljeno i na Kupresu.

– Poslije toga nas očekuje finalni dio priprema u Sloveniji, gdje ćemo odigrati nekoliko dobrih utakmica. Nadam da će sve biti u redu i da ćemo proći bez povreda. Nemamo puno vremena, moramo se brzo prilagoditi na novog trenera i on na nas – kazao je Lendrić.

Na pripreme na Kupres otputovalo je 25 igrača: Vedran Kjosevski, Irfan Fejzić, Aldin Ćeman, Emir Ćutahija, Siniša Stevanović, Kerim Memija, Aleksandar Kosorić, Kemal Osmanković, Ismail Duraković, Senad Husić, Mirko Kramarić, Dino Hasanović, Uglješa Radinović, Jovan Blagojević, Adnan Šećerović, Samir Bekrić, Javier Hervas, Denis Žerić, Dženis Beganović, Miroslav Stevanović, Mirza Halvadžić, Milivoje Lazić, Ivan Lendrić, Denis Pozder i Ajdin Mujagić. Grk Dimitris Toskas će se ekipi priključiti naknadno dok riješi administrativne stvari.