Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nogometaši Željezničara se vratili s priprema u Sarajevo 

zeljo aerodrom5

Fudbaleri Željezničara vratili su se u Sarajevo s priprema u Antaliji, gdje se ekipa pripremala za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

”Plavi” su u Antaliji odigrali tri kontrolne utakmice u kojima su remizirali sa slovačkom Dunajskom Stredom i danskim Vendsysselom, dok su pobijedili ukrajinski Illichivets. U narednom kolu Premijer lige BiH, 28. februara Željezničar će igrati protiv Širokog Brijega, koji je također pripreme obavio u Antaliji, dok će u četvrtfinalu Kupa odmjeriti snage s banjalučkim Borcem.

Kapiten Željezničara Aleksandar Kosorić zaovoljan je desetodnevnim pripremama u Tuskoj.

– Imali smo fenomenalne uslove za rad, tereni su bili odlični i iskoristili smo to da se uigramo. Ispunili smo ciljeve ovih priprema, a najvažnije je da su nas povrede zaobišle. Odigrali smo prijateljske utakmice protiv dobrih ekipa i pokazali da ulazimo u takmičarsku formu – izjavio je Kosorić.

Očekuje dobru utakmicu protiv Širokog Brijega na ”Grbavici” i pobjedu Željezničara, a vjeruje da je tim s Grbavice favorit i u četvrtfinalu Kupa BiH protiv Borca.

– U Antaliji smo gledali utakmice Širokog, a oni su gledali naše, tako da iznenađenja neće sigurno biti. Sigurno će biti teška utakmica protiv iskusnog protivnika, ali na nama je da pobjedimo. U Kupu BiH će također biti teško iako nam je žrijeb bio naklonjen. Borac se pojačao u prijelaznom roku, ali mogli smo dobiti i težeg protivnika, tako da smo zadovoljni – rekao je Kosorić.

Trener Željezničara Edis Mulalić ističe da su svi ciljevi ekipe u Antaliji ispunjeni, te da će u narednoj sedmici dodatno pripremiti ekipu za utakmicu protiv Širokog Brijega.

– U Antaliji smo čak pratili njihove treninge, tako da teško možemo iznenaditi jedni druge. Znamo šta nam je raditi i potrudit ćemo se da se u narednoj sedmici pripremimo još bolje – naglasio je Mulalić i dodao da u Kupu također očekuje pobjedu, ali da se Borac pojačao i da sigurno neće biti lagane utakmice.