Kvalifikacije za SP

Nogometašice BiH golom u sudijskoj nadoknadi pobijedile Azerbejdžan

nogometasice bih nsbih (1)

Naredni meč u kvalifikacijama Zmajice će odigrati sa Crnom Gorom 12. aprila u Podgorici

Nogometne reprezentativke Bosne i Hercegovine pobijedile su danas na „Grbavici“ reprezentaciju Azerbejdžana sa 1:0 u susretu 7. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2023.

Prvi ozbiljniji pokušaj imala je Mejrema Medić u 15. minuti, ali je sa ivice kaznenog prostora loptu poslala pored gola. Naredna prilika viđena je tek u 43. minuti kad je Selma Kapetanović sa desetak metara iskosa sa desne strane loptu poslala preko gola. Medić je dobro šutirala sa dvadesetak metara u sudijskoj nadoknadi vremena prvog perioda igre, ali je golmanica Aytaj Sharifova loptu izbacila u korner.

Nastavak igre donio je ofanzivniju igru Zmajica, a u 51. minuti Marija Ana Milinković sa dvadesetak metara pogađa prečku. Tri minute poslije Amela Kršo odlično prolazi po lijevoj strani i šalje loptu na drugu stativu za Milenu Nikolić koja glavom šutira pored gola. I Sofija Krajšumović je pokušala sa distance u 57. minuti, ali golmanica Azerbejdžana brani njen udarac. Dobru priliku imala je i Milinković u 65. minuti, ali su gošće uspjele da se odbrane i izbace loptu u korner. Narednu priliku imala je Nikolić u 87. minuti, a Sharifova ovaj put odlično interveniše.

Gošće su na sve načine nastojale da sačuvaju mrežu, pa su tako zadržavale vrijeme zbog čega je meč produžen osam minuta. Takva igra im se ipak nije isplatila jer je kapitenka bh. tima Milena Nikolić u 4, minuti sudijske nadoknade postigla pogodak.

Naredni meč u kvalifikacijama Zmajice će odigrati sa Crnom Gorom 12. aprila u Podgorici.