Član Predsjedništva BiH

Komšić: Ako Schmidt nema hrabrosti da antiustavne zakone stavi van snage, neka odstupi s pozicije

komsic – anadolija

Neustavni zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske ranije je usvojila Narodna skupština RS-a, a danas ga je potpisala predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je danas visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Christiana Schmidta da van snage stavi neustavni zakon o nepokretnoj imovini koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske (NSRS).

– Ovo je već treći put da se suprotno odlukama Ustavnog suda BiH i suprotno mišljenju Ureda visokog predstavnika (OHR) proglašavaju antiustavni zakoni. Ako visoki predstavnik nema hrabrosti da antiustavne zakone stavi van snage, onda neka odstupi s pozicije – pozvao ga je Komšić.

Neustavni zakon o nepokretnoj imovini Republike Srpske ranije je usvojila Narodna skupština RS-a, a danas ga je potpisala predsjednica bh. entiteta RS Željka Cvijanović.

Schmidt je danas kazao da neustavni zakon o nepokretnoj imovini, koji je usvojila Narodna skupština Republike Srpske (NSRS) ne utiče na pravosnažnost zabrane raspolaganja državnom imovinom i samim tim ne mijenja postojeće zakonsko stanje, dodajući da se on ipak mora odmah staviti van snage.