Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za ep

Nogometašice BiH protiv Sjeverne Irske traže prvu pobjedu

nogometasice bih
Foto: NSBiH

Današnja utakmica BiH – Sjeverna Irske počinje u 15:30 sati, uz direktan TV prenos na kanalu Arena Sport 1

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Zenici igra susret drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

BiH će ugostiti Sjevernu Irsku u Trening centru NSBiH. Naša selekcija je, podsjetimo, u prvom kolu poražena na gostovanju kod Portugala (3:0), dok su Irkinje remizirale s Maltom (0:0).

“Utakmica u Portugalu je odigrana u odličnom ambijentu. Djevojke su ispoštovale što smo tražili od njih, stvorili smo i neke prilike, međutim protivnik je zasluženo pobijedio. Analizirali smo šta smo mogli bolje da uradimo i sad nam slijedi utakmica sa Sjevernom Irskom. To je potpuno drugačiji stil igre u odnosu na prethodni meč. Irkinje igraju čvrsto, na duge lopte, ali smatram da nemaju rješenja kakva ima Portugal. Siguran sam da ćemo biti spremni da odigramo kvalitetnu utakmicu”, kaže selektor BiH Selver Hodžić.

Bh. reprezentativke su se sa Sjevernom Irskom posljednji put sastale 11. marta 2015. godine na turniru Istra Kup, koji je održan u Hrvatskoj.

Nakon devedeset minuta igra nije bilo pogodaka, ali su naše nogometašice pobijedile nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2015, 30. oktobra 2013. u Lurganu meč je završen rezultatom 0:0, a u Zenici 14. juna 2014. godine Bosna i Hercegovina je pobijedila 1:0 golom Lidije Kuliš u 81. minuti.

Današnja utakmica BiH – Sjeverna Irske počinje u 15:30 sati, uz direktan TV prenos na kanalu Arena Sport 1.

Meč će suditi Desiree Grundbacher iz Švicarske.