Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Nogometna vlada BiH”: Bez tolerancije za nacionalizam na stadionima

nsbih izvrsni odbor

Izvršni odbor NSBiH potvrđuje podršku i samostalnost u radu selektorima svih reprezentacija, ali od njih se očekuju odgovarajući rezultati, zaključeno je na današnjoj sjedini IO pod predsjedavanjem predsjednika NSBiH Elvedina Begića, kojoj je prisustvovao 12 članova “fudbalske vlade” i članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje Ivica Osim i Sead Kajtaz.

“Savez neće tolerisati nacionalističke ispade na stadionima i prema njima će imati nultu stopu tolerancije, te će odgovorni klubovi ili pojedinci biti sankcionisani adekvatnim kaznama”, jednoglasno su poručili članovi IO NSBiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na sjednici Izvršnog odbora NSBiH istaknuto je i da su “takmičenja u BHT Premijer ligi protekla u skladu s propisima Saveza i nije konstatovan nijedan segment koji bi upućivao na bilo kakvu neregularnost u takmičenju”.

“Analize su pokazale da je na pojedinim utakmicama bilo propusta, ali ti propusti nisu bili tendenciozni već su rezultat grešaka pojedinca. Evidentirani su i određeni problemi na utakmicama u okviru Omladinskog takmičenja, kao i ženske Premijer lige, te će se u narednom periodu raditi i na njihovom otklanjanju”, piše u saopštenju za javnost koje je N/FS BiH objavio po okončanju sjednice IO.