Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sastanak u HNS-u

Nogometni savez BiH planira uvođenje VAR tehnologije u Premijer ligu!?

var nsbih

Delegaciju Saveza predvodio je izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav, a s njim su bili dopredsjednik Komisije za suce i suđenje Ibrahim Hasanbegović, sekretar Komisije Salem Prolić, te stručni suradnik u Odjelu za suce Tarik Kečo

Predstavnici Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) boravili su danas u posjeti Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) u Zagrebu, gdje su sa domaćinima razgovarali o dosadašnjem iskustvu i praksi HNS-a u projektu uvođenja VAR tehnologije.

Delegaciju Saveza predvodio je izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav, a s njim su bili dopredsjednik Komisije za suce i suđenje Ibrahim Hasanbegović, sekretar Komisije Salem Prolić, te stručni suradnik u Odjelu za suce Tarik Kečo.

Foto: NFSBiH

”Sa našim predstavnicima, ispred HNS-a razgovarali su, dopredsjednik Saveza i predsjednik Komisije nogometnih sudaca Ante Kulušić, voditeljica odjela za međunarodne poslove i licenciranje Ivančica Sudac i voditelj odjela nogometnih sudaca Igor Pristovnik. Domaćini su naglasili da se VAR tehnologija uvodi po detaljno razrađenim procedurama FIFA-e i IFAB-a, a njeno korištenje može započeti tek po konačnom odobrenju od tih instanci. Informacije, kao i iskustva HNS-a biće od velike pomoći pri uvođenju VAR tehnologije i u bh. takmičenje”, saopšteno je iz N/FS BiH.

Foto: NFSBiH