Fudbal

humanitarna utakmica

Nogometni spektakl u Travniku, stižu brojne zvijezde iz Hrvatske i BiH

30/04/2022

Humane zvijezde BiH i Hrvatske igraju 5. maja (četvrtak) u 17 sati na Piroti, a u Travniku i SBK/Ž traži se karta više

Na travničkoj Piroti 5. maja bit će odigrana humanitarna utakmica u kojoj će snage odmjeriti zvijezde Bosne i Hercegovine i Hrvatske. U bh. timu nastupat će brojni sportisti, političari i poznate ličnosti, dok će boje Vatrenih braniti uglavnom generacija iz 1998. godine. Događaju će prema najavama prisustvovati i legendarni Miroslav Ćiro Blažević.

Selektor Vatrenih bit će Zlatko Dalić i Ivica Grnja, a postavi Hrvatske humanitarne selekcije nastupat će: Balić, Živković, Bičanić, Špehar, Pralija, Kranjčar, Šimunić, Stanić, Nereljak, Vlaović, Bokšić, Olić, Šurjak i brojni drugi…

Fuad Muzurović imat će zadatak da od svima poznatih imena, kao što su: Vlatko Glavaš (C), Elvir Bolić, Vedin Musić, Nermin Šabić, Mirza Varešanović, Senad Repuh, Almir Tolja, Edin Mujčin, Senad Brkić, Miro Klaić, Goran Brašnić, Darko Ljubojević, Munir Talović, Alen Škoro, Damir Špica, Zlatan Muslimović, Vladan Grujić, Damir Hadžić, Darko Maletić, Saša Papac, Đelaludin Muharemović, Gradimir Crnogorac, napravi tim koji će adekvatno odgovoriti, a neka iznenađenja bit će poznata i 4. maja na zvaničnoj konferenciji za medije.

Podršku u špicu bh. timu dat će i najbolji evropski atletičar, srednjoprugaš Amel Tuka koji je već nekoliko puta igrao humanitarne utakmice i pokazao se kao izvrsni golgeter i prvotimac kojeg je teško čuvati na terenu.

“Za BiH će nastupiti i Dževad Poturak, bosanska ‘mašina’ najbolji bokser s ovih prostora, iza kojeg su čuvene borbe i pobjede u kavezima širom svijeta. Zanimljivo da će za BiH igrati Miro Blažević, Ćirin sin, dok će u sastavu Vatrenih biti poznati glumac Slaven Knezović Grof i popularni pjevač Leo Kazić”, navode organizatori.

Za bh. tim će igrati i Samir Avdić, ministar kulture i sporta u Kantonu Sarajevo, ali i austrijski diplomata i predstavnik EU Johann Sattler.

Muzuroviću će asistirati Marko Ilić, jedan od najperspektivnijih trenera u regionu, “coach” Krupe, zatim Husnija Arapović i Sinan Sinanović, dugogodišnji bh. novinar i humanista. Sinanović je s bh. asovima pokrenuo stotine humanih akcija i utakmica širom BiH.

Organizator utakmice je Udruženje PRONT i portal Centralna.ba na čelu s Ivicom Džambasom, iza kojeg je desetine besprijekorno organiziranih humanih akcija.

Humane zvijezde BiH i Hrvatske igraju 5. maja (četvrtak) u 17 sati na Piroti, a u Travniku i SBK/Ž traži se karta više.

“Biti na Piroti stvar je prestiža. Narod želi dočekati i pozdraviti svog Ćiru. Onako kako se dočekivao Maršal Tito”, poručili su organizatori.

Sredstva će biti usmjerena prema Katoličkom školskom centru Petar Barbarić i novoizgrađenu Srednju školu u Travniku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.