evropska liga

Nogometni svijet šokiran kako je igrač Seville izveo penal

FOTO: Screenshot/Arenasport

Prvi dio sezone proveo je na posudbi u Ajaxu i tamo odigrao samo 100 minuta

Sevilla je sedmi put u historiji osvojila Evropsku ligu nakon što je poslije jedanaesteraca pobijedila Romu. Italijanska ekipa je povela u prvom dijelu golom Paula Dybale, a Sevilla se vratila autogolom Gianluce Mancinija. Španci su zatim u raspucavanju zabili sva četiri jedanaesterca, dok su Italijani od tri promašili dva.

Prvi jedanaesterac za Sevillu zabio je Argentinac Lucas Ocampos napravivši nešto što se jako rijetko viđa u ovako bitnim utakmicama. Ocampos se zaletio prema lopti, golman se bacio u jednu stranu, a Argentinac poslao loptu u drugu bez gledanja okrenuvši glavu.

“Toliko toga mi sad prolazi kroz glavu… Puno sam se napatio da bih bio ovdje. Prije tri mjeseca sam bio sam, a sad sam osvajač Evropske lige. Ovo što smo mi ostvarili u tom takmičenju se ne može objasniti”, rekao je Ocampos koji je u Sevilli od 2019. godine, a ove sezone je zabio pet golova u 28 utakmica.

Prvi dio sezone proveo je na posudbi u Ajaxu i tamo odigrao samo 100 minuta.

“Najhladniji čovjek ikad”, “Niko nije luđi od Argentinaca”, “Ovo nikad nisam vidio. Još je izvodio prvi penal”, “Baš me zanima što bi bilo da je promašio i Sevilla zbog njega izgubila”, “Kakva hrabrost!”, “Bezobrazno…”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama na ovaj Ocamposov jedanaesterac.