Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nova akcija humaniste Asmira Begovića

begovic

Fondacija Asmir Begović u londonskom Burhill klubu uspješno je organizovala drugi po redu ABF Golf Classic, turnir humanitarnog karaktera u golfu na kojemu su učestvovale poznate ličnosti, a čiji je cilj bio prikupljanje sredstava za projekte koje Fondacija planira u budućnosti.

Golmanu Bournemoutha i reprezentacije Bosne i Hercegovine pridružili su se prijatelji i gosti, među kojima i Petr Cech, Roberto Di Matteo, Peter Odemwingie, Carlo Cudicini i Charlie Daniels, a ukupno je na turniru učestvovalo više od 60 igrača.

Nakon sportskog dijela, u kojem je ekipa predvođena Begovićem kao kapitenom zauzela drugo mjesto, održana je i dobrotvorna večera, kao i aukcija fudbalskih memorablija.

Fondacija Asmir Begović osnovana je 2013. upravo s ciljem da pomogne obnovu i izgradnju sportske infrastrukture za djecu u BiH i Engleskoj. Dosad je ABF učestvovao u brojnim projektima, među kojima su izgradnja igrališta u školama za djecu s poteškoćama u Sarajevu i Tuzli, a nedavno je dovršen i projekt u Srebrenici gdje je Fondacija zajedno s drugim humanitarnim organizacijama učestvovala u izgradnji kompleksa školskih terena.