Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Joao Felix

Nova fudbalska senzacija: Pogledajte zašto su Real i Barca zagrizli za “novog Ronalda” (VIDEO)

joao_felix

Joao Felix, 19-godišnji napadač rođen 1999. godine, u 21 meču ove sezone ima “ozbiljnu” statistiku – osam golova i tri asistencije

Svijet fudbala dobio je novu veliku senzaciju.

Najveći portugalski talenat još od Cristiana Ronalda, kako nazivaju najnoviju senzaciju iz Benfice, u posljednje vrijeme pruža nevjerovatne partije.

Joao Felix, 19-godišnji napadač rođen 1999. godine, sav svoj talenat pokazao je u meču protiv ljutih rivala Sportinga. Postigao je pogodak, igrao sjajno, a još jedan gol, i to pravo remek-djelo, poništio mu je sudija nakon konsultacija s VAR-om.

U samo 21 nastupu ove sezone, Felix ima “ozbiljnu” statistiku – osam golova i tri asistencije.

Njegove partije nisu prošle nezapaženo. Najkraće rečeno, Felix može birati. Za njegove usluge zainteresovani su svi klubovi koji se bilo šta pitaju u današnjem fudbalu – počevši od onih najjačih, Real Madrida i Barcelone, pa do kluba u kojem se etablirao njegov najpoznatiji sunarodnjak, Manchester Uniteda.

Tu su i Bayern Minhen, Borussia Dortmund, Atletico Madrid, kao i Liverpool.

Ipak, ako žele da osiguraju njegove usluge, morat će posegnuti duboko u džepove, jer Benfica za svog tinejdžera navodno traži 120 miliona eura!

Ako smatrate da je to puno, razmislite još jednom, možda vam slijedeća tri videa promijene mišljenje. Radi se o golu protiv Sportinga, poništenom golu u istom meču, te rezimeu Felixovih mogućnosti. Imamo li novog Ronalda?

Poništeni gol protiv Sportinga

“Mali genije”