Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Christopher Nkunku

Nova glavobolja za Francuze: Na treningu se povrijedio napadač koji igra u sjajnoj formi

nku

U 23 ovosezonska klupska nastupa postigao je 17 golova i ostvario četiri asistencije. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 80 miliona eura

Francuska reprezentacija priprema se za Svjetsko prvenstvo u Kataru koje počinje u nedjelju.

Francuski mediji objavili su kako se na treningu povrijedio napadač Christopher Nkunku, inače član RB Leipziga te najbolji igrač prošle sezone Bundeslige. Na Twitteru je objavljena snimka na kojoj se vidi kako je na nogu Nkunkuu startao Eduardo Camavinga, veznjak Real Madrida.

Nkunku je ostao ležati, a suigrači su se okupili oko njega. RMC Sport je objavio da je Nkunku šepajući napustio trening, što je vidljivo na snimci, te se sumnja na povredu stopala. Podsjetimo, Francuska će u Kataru, gdje se Mundijal održava od 20. novembra do 18. decembra, biti u grupi D s Danskom, Australijom i Tunisom.

Nkunku je 25-godišnji ofanzivac koji ima osam nastupa za francusku reprezentaciju, u kojima nije zabio gol. Igrao je za mlađe uzraste PSG-a pa 2019. godine došao u Leipzig. U 23 ovosezonska klupska nastupa postigao je 17 golova i ostvario četiri asistencije. Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 80 miliona eura.

Francuski mediji javljaju kako je sada odabrana i zamjena za Nkunkua.

Radi se o 23-godišnjem napadaču Eintracht Frankfurta Randalu Kolo Muaniju, dvije godine mlađem od Nkunkua, koji ove sezone igra podjednako dobro u Bundesligi. Nakon što je ljetos besplatno stigao iz Nantesa, zabio je osam golova i namjestio ih 11.