Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nova snimka slavlja Vide: Evo šta se krije iza “Beograd gori…” (VIDEO)

Screenshot_vida

Domagoj Vida ostaje u kadru reprezentacije za preostale dvije utakmice Hrvatske na Svjetskom prvenstvu. Postojala je bojazan od moguće suspenzije FIFA-e zbog političkih konotacija slavljeničkog uzvika “Slava Ukrajini”, no dobio je samo upozorenje.

U međuvremenu se pojavila još jedna kratka snimka “veselog” Vide, kojeg sve manje osuđuju i u Rusiji. Nakon pobjede protiv Rusije javio se svojim prijateljima u Kijevu s još jednim videom.

“Ajmo kafano, plaćam kad dolazim, slava Ukrajini, Beograd gori, ajmo, Jovane brate, ljubi sve, ćao”, pričao je Vida pokraj Ivice Olića, koji je izgledao kao da mu je malo neugodno.

No iza Vidinih riječi uistinu nema ništa zločesto iako se mora priznati da “slava Ukrajini” u ovom slučaju doista nosi političku konotaciju zbog čega se dio ruske javnosti naljutio.

U novoj snimci Vida se obraćao prijateljima u Kijevu. Posebno prijatelju Jovanu koji u ukrajinskoj prijestolnici drži pizzeriju “Beograd” u kojoj se skupljaju Hrvati i Srbi koji žive u Kijevu. Svi koji poznaju Vidu znaju da će tamo nakon SP-a biti prilično vatreno.

Paradoksalno, dok mu dio ruske javnosti zamjera raspirivanje nekih nacionalističkih napetosti između Ukrajine i Rusije, Vida pozdravlja “brata Jovana”.

“Naravno da se nije radilo o političkoj poruci, već samo o zahvali za podršku iz Ukrajine gdje smo igrali dugi niz godina. Nije nam namjera bila bilo koga uvrijediti. Kroz karijeru sam igrao sa saigračima iz puno zemalja i sve ih veoma poštujem, a kao što imam puno prijatelja u Ukrajini, tako ih imam i među Rusima te sam ponosan na sva ta prijateljstva”, poručio je u javnom izvinjenju Vida.

https://www.youtube.com/watch?v=RkSZsmH882U