Novi kiks Sarajeva, Benko pogodio za bod, Duljević promašio penal

Leon-Benko

Sarajevo je remiziralo u Prijedoru protiv Rudara (1:1) u utakmici 21. kola BHT Premijer lige BiH. Iako su bili veliki favoriti za pobjedu, gosti nisu uspjeli slaviti protiv ekipe koja se bori za opstanak u elitnom rangu takmičenja.

Haris Duljević je u prvom poluvremenu propustio realizirati penal, a već u sljedećem napadu sudac je pokazao na bijelu tačku za domaće, a Burazor je bio siguran za vodstvo Rudara.

U nastavku je Sarajevo zaigralo puno bolje. Miodrag Ješić je na startu drugog dijela u igru poslao Benku, kojem je trebalo samo dva minuta da pogodi protivničku mrežu.

Benko je u 83. minutu mogao do drugog gola, no nije imao sreće. Odlično je šutirao, no lopta je pogodila stativu.

“Imali smo penal, nismo ga iskoristili. U sljedećem napadu umjesto da bude 0:1, bilo je 1:0. U drugom poluvremenu smo krenuli ofanzivnije, pogodili smo i stativu i to je to. Htjeli smo, nismo uspjeli. Nismo zadovoljni bodom”, izjavio je nakon utakmice Miodrag Ješić, trener Sarajeva.

Bio je to drugi remi Sarajeva u tri kola proljetnog dijela prvenstva. U utorak bordo tim očekuje revanš susret četvrtfinala Kupa BiH protiv Slobode. Podsjećamo, prva utakmica na Tušnju završila je trijumfom Slobode 2:1.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo