Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi Lewandowski: Za najboljeg strijelca liga petice nikad niste čuli (VIDEO)

piatek

Jedna od glavnih fudbalskih priča ovog vikenda definitivno je Krzysztof Piatek koji je za Genou zabio još dva pogotka i tako postao najbolji strijelac najjačih liga Europe, a do jučer su za njega čuli samo u domovini.

Serie A počela je prema očekivanjima, silnim pobjedama Juventusa, ali jedno iznenađenje u Italiji ipak imamo. Naime, radi se o Krzysztofu Piateku, 23-godišnjem napadaču kojeg je u svoje redove dovela Genoa iz Cracovije Krakow tijekom ljeta za samo četiri miliona eura.

Taj novac isplatio se Genoi već na samom početku sezone, jer Piatek trpa golove iz utakmice u utakmicu i vodeći je strijelac talijanskog prvenstva.

Ove nedjelje u pobjedi 2:1 protiv Frosinonea postigao je još dva pogotka i došao na njih osam u šest utakmica, što ga čini i najboljim strijelcem najjačih liga Europe, a samim time i kandidatom za osvajanje Zlatne kopačke na kraju sezone, što bi zaista bio podvig pokraj Messija, Ronalda, Kanea, Cavanija, Neymara i društva.

Inače, Krzysztof je prošle sezone zabivši 21 gol u poljskom prvenstvu pokazao da može igrati na visokom nivou, a dobri nastupi u dresu Genoe ovog ljeta donijeli su mu i prvi seniorski poziv u reprezentaciju, kao i nadimak ‘novi Lewandowski’.

Ako ovako nastavi, neće proći mnogo vremena prije nego što ga Genoi preotme neki od najjačih talijanskih klubova.