Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premiership

Novi nokaut za Guardiolu ekipu, nakon Vrabaca i Vukovi im uzeli cijeli plijen

guardiola

Liverpool, koji mnogi smatraju jedini pravim konkurentom Građanima za titulu, sada ima osam bodova više i maksimalnih osam pobjeda iz osam utakmica

Manchester City aktuelni šampion Engleske izgubio je drugi put ove sezone na svom terenu. Nakon Vrabaca, sa Etihada su cijeli plijen odnijeli i Vukovi.

Wolverhamptona, koji je do ove utakmice imao samo jednu pobjedu, slavio je s 2:0 golovima Adame Traorea u 80. minuti i četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Liverpool, koji mnogi smatraju jedini pravim konkurentom Građanima za titulu, sada ima osam bodova više i maksimalnih osam pobjeda iz osam utakmica.

Činjenica je da još nije prošla ni prva četvrtina sezone, ali i da Liverpool do sada nije izgubio nijedan bod, dok ih je City prosuo čak osam. Osim poraza od Wolvesa i Norwicha, City je prosuo i dva boda protiv Tottenhama. City je tako prvi put izgubio meč na Etihadu a da nije zabio gola još od marta 2016. Tada su poraženi od gradskog rivala Manchester Uniteda 0:1.

Arsenal je slavio s 1:0 protiv Bournemoutha golom Davida Luiza u 9. minutu, a Sead Kolašinac igrao je cijelu utakmicu. Chelesa je rutinski napunio mrežu Southamptona, završilo je 4:1 za Plavce. Golove su zabijali Abraham, Mount, Kante i Batschuayi, dok je jedini gol za domaće postigao Ings.

Rezultati by SofaScore